Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Panna cotta egy újabb klasszikus laktózmentesen

Nyomtatás Nyomtatás

laktózmentes panna cotta receptHozzávalók 6-8 kisebb adaghoz:

  • 1 dl laktózmentes tejszín
  • 6 dl + 4 evőkanál laktózmentes tej
  • 8 dkg kristálycukor
  • fél rúd vanília
  • 1 tasak porzselatin (10 grammos)

A tetejére:

  • friss gyümölcsök, lekvár, olvasztott (laktózmentes) étcsokoládé

Elkészítés:
A 6 dl tejet és a tejszínt egy lábasba öntjük és felmelegítjük, majd lehúzzuk a tűzhelyről és beleszórjuk a vaníliarúd kikapart magjait és a cukrot.
Visszatesszük a tűzhelyre, kevergetjük, míg a cukor elolvad, majd felforraljuk.
Ha felforrt, lehúzzuk a tűzhelyről.
A zselatint elkeverjük 4 evőkanál hideg laktózmentes tejben, majd a lábas tartalmához adjuk és elkeverjük.
panna cotta laktózmentes receptHagyjuk kihűlni, majd ha már langyos, poharakba adagoljuk és ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
Minimum 5-6 órán át, vagy akár egy éjszakán át is a hűtőben hagyjuk, majd friss gyümölcsökkel, lekvárral, olvasztott étcsokoládéval meglocsolva tálaljuk.

Elkészítési idő: 30-40 perc + hűtés

Nehézségi szint: könnyű

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére