[1]Hozzávalók 6-8 kisebb adaghoz:
- 1 dl laktózmentes tejszín
- 6 dl + 4 evőkanál laktózmentes tej
- 8 dkg kristálycukor
- fél rúd vanília
- 1 tasak porzselatin (10 grammos)
A tetejére:
- friss gyümölcsök, lekvár, olvasztott (laktózmentes) étcsokoládé
Elkészítés:
A 6 dl tejet és a tejszínt egy lábasba öntjük és felmelegítjük, majd lehúzzuk a tűzhelyről és beleszórjuk a vaníliarúd kikapart magjait és a cukrot.
Visszatesszük a tűzhelyre, kevergetjük, míg a cukor elolvad, majd felforraljuk.
Ha felforrt, lehúzzuk a tűzhelyről.
A zselatint elkeverjük 4 evőkanál hideg laktózmentes tejben, majd a lábas tartalmához adjuk és elkeverjük.
[2]Hagyjuk kihűlni, majd ha már langyos, poharakba adagoljuk és ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
Minimum 5-6 órán át, vagy akár egy éjszakán át is a hűtőben hagyjuk, majd friss gyümölcsökkel, lekvárral, olvasztott étcsokoládéval meglocsolva tálaljuk.
Elkészítési idő: 30-40 perc + hűtés
Nehézségi szint: könnyű