Párolt sárgarépa-cékla – minden nap együnk zöldségeket!
Nyomtatás- 2 db cékla
- 3 db sárgarépa
- 1 evőkanál napraforgó olaj
- 1 evőkanál akácméz
- 2 evőkanál magkeverék
Elkészítés:
- A sárgarépát hámozzuk meg, mossuk meg, majd vágjuk fel vékony karikákra.
- A céklát szintén hámozzuk meg és aprítsuk fel apró, kb. 2×2 cm-es kockákra.
- Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd tegyük bele a zöldségeket és enyhén pirítsuk meg őket, majd folyamatosan kevés vizet aláöntve, időközönként megkeverve pároljuk puhára őket. Ha a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá az 1 evőkanál mézet és pároljuk további 2-3 percig.
- Az elkészült zöldséget szórjuk meg magvakkal és már tálalhatjuk is.
- Kiválóan illik friss húsok mellé, de önálló salátaként is megállja a helyét.
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: Kezdő
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!
- Címke: cékla étolaj magkeverék méz sárgarépa