Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Párolt sárgarépa-cékla – minden nap együnk zöldségeket!

Nyomtatás Nyomtatás

párolt sárgarépa-cékla - zöldségek nap mint napHozzávalók 2 főre:

  • 2 db cékla
  • 3 db sárgarépa
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 evőkanál akácméz
  • 2 evőkanál magkeverék

Elkészítés:

  • A sárgarépát hámozzuk meg, mossuk meg, majd vágjuk fel vékony karikákra.
  • A céklát szintén hámozzuk meg és aprítsuk fel apró, kb. 2×2 cm-es kockákra.
  • Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd tegyük bele a zöldségeket és enyhén pirítsuk meg őket, majd folyamatosan kevés vizet aláöntve, időközönként megkeverve pároljuk puhára őket. Ha a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá az 1 evőkanál mézet és pároljuk további 2-3 percig.
  • Az elkészült zöldséget szórjuk meg magvakkal és már tálalhatjuk is.
  • Kiválóan illik friss húsok mellé, de önálló salátaként is megállja a helyét.

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi szint: Kezdő

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!

Kategória: , ,

ugrás az oldal tetejére