- 1 db póréhagyma
- fél kg sárgarépa
- 3 dl pezsgő*
- só, bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- fél grapefruit leve
- csipetnyi őrölt fahéj
Tálaláshoz:
- pár csepp tökmagolaj
Elkészítés:
A póréhagymát apróra vágjuk és az olívaolajon üvegesre pirítjuk.
A sárgarépát meghámozzuk és felkarikázzuk és a hagymához adjuk. 2-3 percig együtt pirítjuk, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel és így főzzük kb. 10 percig.
Ekkor hozzáadjuk a pezsgőt, a grapefruit levét, sózzuk, borsozzuk és adunk hozzá egy csipet őrölt fahéjat és addig főzzük, míg a répa megpuhul.
Ha kész, botmixerrel turmixoljuk és tökmagolaj cseppekkel megpöttyözve tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 50-60 perc
Nehézségi szint: közepes