Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Rebarbarás-epres laktózmentes desszert

Nyomtatás Nyomtatás

Epres, rebarbarás laktózmentes desszert, nem csak tejcukor-érzékenyeknek!Nem kell félni a rebarbarától, amelynek enyhén fanyar ízért az eper édes zamata ellensúlyozza!

Hozzávalók:
10 dkg rebarbara (kb. 2 szál)
10 dkg eper
2 dkg cukor
1 teáskanál liszt

A tésztához:
8 dkg liszt
4 dkg porcukor
fél teáskanál sütőpor
2,5 dkg margarin (laktózmentes)
40 ml ALPRO natúr joghurt (laktózmentes)

Elkészítés:
A rebarbara végeit eltávolítjuk, a szárakat 1-2 cm-es darabokra vágjuk.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk.
A rebarbarát és az epret egy tálba tesszük, megszórjuk a cukorral és a liszttel és összeforgatjuk.
Kisméretű sütőformákba adagoljuk (4 kis formába).
A margarint és a natúr joghurtot kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és összekeverjük, gyúrjuk.
A tésztát négy részre tépjük, kis gombócokat formázunk belőle, szétlapítjuk és ráterítjük az epres-rebarbarás keverékre.
Megszórjuk szeletelt mandulával és 30-35 percig sütjük 200 fokon.

Elkészítési idő: 50 perc

Laktózmentes receptjeinket nem csak tejcukor-érzékenyeknek ajánljuk!

A rebarbara enyhén fanyar ízért az eper édes zamata ellensúlyozza.

Kategória:

WordPress › hiba

Súlyos hiba történt a webhelyünkön.

További információ a WordPress hibakeresésről.