Rebarbarás-epres laktózmentes desszert
NyomtatásNem kell félni a rebarbarától, amelynek enyhén fanyar ízért az eper édes zamata ellensúlyozza!
Hozzávalók:
10 dkg rebarbara (kb. 2 szál)
10 dkg eper
2 dkg cukor
1 teáskanál liszt
A tésztához:
8 dkg liszt
4 dkg porcukor
fél teáskanál sütőpor
2,5 dkg margarin (laktózmentes)
40 ml ALPRO natúr joghurt (laktózmentes)
Elkészítés:
A rebarbara végeit eltávolítjuk, a szárakat 1-2 cm-es darabokra vágjuk.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk.
A rebarbarát és az epret egy tálba tesszük, megszórjuk a cukorral és a liszttel és összeforgatjuk.
Kisméretű sütőformákba adagoljuk (4 kis formába).
A margarint és a natúr joghurtot kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és összekeverjük, gyúrjuk.
A tésztát négy részre tépjük, kis gombócokat formázunk belőle, szétlapítjuk és ráterítjük az epres-rebarbarás keverékre.
Megszórjuk szeletelt mandulával és 30-35 percig sütjük 200 fokon.
Elkészítési idő: 50 perc
Laktózmentes receptjeinket nem csak tejcukor-érzékenyeknek ajánljuk!
A rebarbara enyhén fanyar ízért az eper édes zamata ellensúlyozza.
Kategória: Laktózmentes édességek