Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Ribizlis glutén- és laktózmentes túrógombóc mandulamorzsában

Nyomtatás Nyomtatás

Ribizlis túrógombócHozzávalók 12 db gombóchoz:

  • 250 g laktózmentes túró
  • 70 g mandula
  • 15 g kukoricadara
  • 1 db közepes méretű tojás
  • 5 g porcukor
  • 50 g ribizli

Elkészítés:

  • A mandulából mérjünk ki 30 g-ot, majd aprítógéppel aprítsuk finom állagúra.
  • A túrót villával törtjük szét, adjuk hozzá a kukoricadarát, a megmosott tojást, a porcukrot és a darált mandulát, majd keverjük simára.
  • A masszát tegyük a hűtőbe fél órára.
  • Hűtőből kivéve vizes kézzel formáljunk diónyi nagyságú gombócokat , majd mindegyik közepébe helyezzünk 2-3 szem ribizlit.
  • A maradék mandulát aprítsuk durvára (nagyobb szeműre, mint az előző adagot), majd serpenyőben szárazon pirítsuk meg.
  • Fazékban forraljunk vizet, majd bő, forrásban lévő vízbe helyezzük be a gombócokat egy kanál segítségével, majd főzzük addig, míg a gombócok fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 3 perc).
  • Szűrjük le a kész gombócokat, majd forgassuk meg a pirított mandulamorzsában és tálalhatjuk is.
  • Tálaláskor adhatunk hozzá porcukorral elkevert natúr laktózmentes joghurtot.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom 12 gombóccal számolva

Tápanyagtartalom egy darabban
Energia 370 kJ / 89 kcal
Fehérje 5,6 g
Zsír 6 g
Szénhidrát 3 g
Élelmi rost 1 g

A receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére