[1]Hozzávalók 12 db gombóchoz:
- 250 g laktózmentes túró
- 70 g mandula
- 15 g kukoricadara
- 1 db közepes méretű tojás
- 5 g porcukor
- 50 g ribizli
Elkészítés:
- A mandulából mérjünk ki 30 g-ot, majd aprítógéppel aprítsuk finom állagúra.
- A túrót villával törtjük szét, adjuk hozzá a kukoricadarát, a megmosott tojást, a porcukrot és a darált mandulát, majd keverjük simára.
- A masszát tegyük a hűtőbe fél órára.
- Hűtőből kivéve vizes kézzel formáljunk diónyi nagyságú gombócokat , majd mindegyik közepébe helyezzünk 2-3 szem ribizlit.
- A maradék mandulát aprítsuk durvára (nagyobb szeműre, mint az előző adagot), majd serpenyőben szárazon pirítsuk meg.
- Fazékban forraljunk vizet, majd bő, forrásban lévő vízbe helyezzük be a gombócokat egy kanál segítségével, majd főzzük addig, míg a gombócok fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 3 perc).
- Szűrjük le a kész gombócokat, majd forgassuk meg a pirított mandulamorzsában és tálalhatjuk is.
- Tálaláskor adhatunk hozzá porcukorral elkevert natúr laktózmentes joghurtot.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 20 perc + hűtés
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom 12 gombóccal számolva
Tápanyagtartalom | egy darabban |
Energia | 370 kJ / 89 kcal |
Fehérje | 5,6 g |
Zsír | 6 g |
Szénhidrát | 3 g |
Élelmi rost | 1 g |
A receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu [2] oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.