Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Rizskoch tejmentesen

Nyomtatás Nyomtatás

Rizskoch tejmentesen. Laktózmentes recept.Azért klasszikus, mert mindenki ismeri. És mindenki szereti. De a tejmentes receptjét talán nem mindenki próbálta még ki eddig. A rizskoch növényi itallal.

Hozzávalók:
25 dkg rizs
1 liter ALPRO vaníliás rizsital
4 db tojás
15 dkg cukor
1 evőkanál liszt
5 dkg ALPRO szójamargarin (laktózmentes)
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola

Elkészítés:
A mazsolát vízbe áztatjuk és félretesszük.
A rizst megmossuk, majd egy nagy lábasba öntjük a rizsitallal a cukormennyiség felével és közepes lángon sűrűre főzzük.
Ha kész, hűlni hagyjuk.
Közben a tojásokat kettéválasztjuk, a margarint megolvasztjuk.
A tojások sárgáját kikeverjük az olvasztott margarinnal és a maradék cukorral és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a lisztet is.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A mazsoláról leöntjük a vizet.
Ha kihűlt a rizs, hozzáadjuk a margarinos-tojássárgájás keveréket, összekeverjük, beleszórjuk a mazsolát, elkeverjük, majd a legvégén hozzáadjuk a fehérjehabot és összeforgatjuk.
Margarinnal kikent magas falú tepsibe öntjük és 200 fokos sütőben kb 30-35 percig sütjük.
Sárgabaracklekvárral tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 80 perc

Jó sütögetést kívánunk!

Laktózérzékenyek és tejallergiások is nyugodtan kipróbálhatják a tejmentes rizskoch receptünket.

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére