[1]Azért klasszikus, mert mindenki ismeri. És mindenki szereti. De a tejmentes receptjét talán nem mindenki próbálta még ki eddig. A rizskoch növényi itallal.
Hozzávalók:
25 dkg rizs
1 liter ALPRO vaníliás rizsital
4 db tojás
15 dkg cukor
1 evőkanál liszt
5 dkg ALPRO szójamargarin (laktózmentes)
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
Elkészítés:
A mazsolát vízbe áztatjuk és félretesszük.
A rizst megmossuk, majd egy nagy lábasba öntjük a rizsitallal a cukormennyiség felével és közepes lángon sűrűre főzzük.
Ha kész, hűlni hagyjuk.
Közben a tojásokat kettéválasztjuk, a margarint megolvasztjuk.
A tojások sárgáját kikeverjük az olvasztott margarinnal és a maradék cukorral és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a lisztet is.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A mazsoláról leöntjük a vizet.
Ha kihűlt a rizs, hozzáadjuk a margarinos-tojássárgájás keveréket, összekeverjük, beleszórjuk a mazsolát, elkeverjük, majd a legvégén hozzáadjuk a fehérjehabot és összeforgatjuk.
Margarinnal kikent magas falú tepsibe öntjük és 200 fokos sütőben kb 30-35 percig sütjük.
Sárgabaracklekvárral tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 80 perc
Jó sütögetést kívánunk!