Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Sárgabarack krémleves laktózmentesen

Nyomtatás Nyomtatás

laktózmentes sárgabarck krémlevesHozzávalók:
50 dkg sárgabarack
5 dl laktózmentes tej
30 dkg barna cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 dl laktózmentes habtejszín
2 ek. kukoricakeményítő
5-6 szem aszalt sárgabarack

Elkészítés:
A kimagozott és felkockázott sárgabarackot a barna édesített laktózmentes tejben puhára főzzük.
Amikor már rostjaira esik szét a gyümölcs, botmixerrel összetörjük, és beletesszük a vaníliás cukrot.
A lehűtött laktózmentes tejszínből vegyünk ki 1 dl-t, a többit pedig keverjük össze a kukoricakeményítővel.
Forraljuk fel a már elturmixolt levest, és folyamatos keverés közben habarjuk be a kukoricakeményítős tejszínnel.
Hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt kockázzuk vágjuk vékony csíkokra az aszalt sárgabarackot.
Úgy szolgáljuk fel a hideg barackkrémlevest, hogy minden adagba tegyünk az aszalt barackból, a tetejére verjük fel a maradék tejszínt.
Szórhatunk még bele pirított mandulaszeletet, aprított mentalevelet is.

Elkészítési idő: 25 perc

Receptjeink laktózmentesek, de ez nem azt jelenti, hogy ezeket az ételeket csak laktózérzékenyek fogyaszthatják!

Sőt mindenkinek ajánljuk, hogy próbálja ki sárgabarack krémlevesünket!

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére