Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Sárgadinnyés tápiókapuding – tejmentes recept

Nyomtatás Nyomtatás

dinnyés tápiókapudingHozzávalók kb. 2-4 adaghoz:

  • 100 g tápiókagyöngy
  • 200 g tisztított sárgadinnye hús (kb. 2,5 kg-os sárgadinnye fele)
  • 1,5-2 dl víz
  • 20 g (1 csapott evőkanál) méz

Elkészítés

  • A sárgadinnye húst turmixoljuk
  • Hozzáadjuk a vizet és beleöntjük a tápiókagyöngyöt.
  • Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük. Ízesítjük mézzel.

Elkészítési idő: 25 perc

Nehézségi szint: kezdő

Ha eddig még nem, most érdemes kipróbálni a tápiókagyöngyöt, A gyöngy a tápiókagyökér (más néven manióka) keményítőtartalmának feldolgozott formája. Bár önmagában semleges ízű nyári gyümölcsökkel kiváló puding készíthető belőle.

Tápanyagtartalom 1 adagban, 4 adag készítésekor

Energia 555 kJ / 133 kcal
Fehérje 0,6 g
Zsír 0 g
  amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 31 g
  amelyből cukrok 11,7 g

A sárgadinnyés tápiókapuding- recept lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.

A recpet tejmentes, így laktózintolerancia és tejfehérje allergia esetén is beilleszthető a diétás étrendbe.

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére