Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Snidlinges sajtropogós – laktózmentes harapnivaló

Nyomtatás Nyomtatás

A hosszan érlelt kemény sajtok természetes módon laktózmentesek, ezeket nyugodtan fel lehet használni a laktózmentes diétában is.  Miért ne készíthetnénk belőle vendégváró ropogtatni valót?

snidlinges sajtropogós laktózmentes ropogtatnivaló receptHozzávalók 12 db-hoz:

  • 40 g ementáli sajt (laktózmentes)
  • 10 g friss snidling (metélőhagyma)

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 200 °C fokra.
  • A sajtot kis lyukú reszelőn reszeljük le. A friss snidlinget mossuk meg, majd vágjuk apróra konyhakés segítségével, majd keverjük össze a reszelt sajttal.
  • Készítsünk 12 darab korongot. Halmozzuk sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. 5 cm-re a sajtot, majd tegyük be a sütőbe és kb. 10 perc alatt süssük készre. Időnként nézzünk rá a sütés során is! Amikor a sajt megolvadt, kivehetjük a sütőből, és hagyjuk rácson kihűlni. Ekkor fog szilárdulni. Magában, medvehagyma pestoval, joghurtos mártogatóval kínáljuk.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 15 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egész adagra és egy darabra vonatkoztatva 12 db esetében:

Energia 195,4 kcal /816,8 kJ 16,3 kcal /68,1 kJ
Fehérje 13,2 g 1,1 g
Zsír 12 g 1 g
Szénhidrát 7 g 0,6 g
Élelmi rost 2,6 g 0,2 g

A laktózmentes harapnivaló receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére