Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Sonkás-gombás vacsora – sonka felhasználási ötlet

Nyomtatás Nyomtatás

sonka felhasználás ötlet - laktózmentes receptHozzávalók egy kb. 20 cm átmérőjű sütőtálhoz:

  • 25 dkg fehér csiperke gomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál * zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld felaprítva

A tojásos réteghez:

  • 3 db M-es (közepes) méretű tojás
  • 2 evőkanál aprított snidling
  • 1,5 dl ALPRO rizs-főzőkrém “rizstejszín”
  • só, bors
  • 20 dkg (húsvéti) * sonka

A tál kikenéséhez:

  • kevés kókuszzsír

* A házi zsemlemorzsát vizes zsemléből kell készíteni és arra figyelni, hogy a sonka laktóz tartalmú adalékanyagot tartalmazhat.

Elkészítés:

  • A vöröshagymát apróra vágjuk és megdinszteljük a felhevített olajon.
  • A felaprított gombát is hozzáadjuk és 8-10 percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és hozzákeverjük a zsemlemorzsát.
  • A masszát egy kókuszzsírral kikent sütőtál aljába nyomkodjuk.
  • A tojásokat egyesével felütjük és egy tálba öntjük, elhabarjuk, majd hozzáadjuk a rizstejszínt, a snidlinget, sózzuk, borsozzuk és a keveréket a gombás alapra öntjük.
  • Beleszórjuk a felkockázott sonkát és 180 °C fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.

Elkészítési idő: 70 perc

Nehézségi szint: kezdő

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére