[1]Hozzávalók egy kb. 20 cm átmérőjű sütőtálhoz:
- 25 dkg fehér csiperke gomba
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3 evőkanál * zsemlemorzsa
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 1 evőkanál petrezselyemzöld felaprítva
A tojásos réteghez:
- 3 db M-es (közepes) méretű tojás
- 2 evőkanál aprított snidling
- 1,5 dl ALPRO rizs-főzőkrém „rizstejszín”
- só, bors
- 20 dkg (húsvéti) * sonka
A tál kikenéséhez:
- kevés kókuszzsír
* A házi zsemlemorzsát vizes zsemléből kell készíteni és arra figyelni, hogy a sonka laktóz tartalmú adalékanyagot tartalmazhat.
Elkészítés:
- A vöröshagymát apróra vágjuk és megdinszteljük a felhevített olajon.
- A felaprított gombát is hozzáadjuk és 8-10 percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és hozzákeverjük a zsemlemorzsát.
- A masszát egy kókuszzsírral kikent sütőtál aljába nyomkodjuk.
- A tojásokat egyesével felütjük és egy tálba öntjük, elhabarjuk, majd hozzáadjuk a rizstejszínt, a snidlinget, sózzuk, borsozzuk és a keveréket a gombás alapra öntjük.
- Beleszórjuk a felkockázott sonkát és 180 °C fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi szint: kezdő