Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Spárga-mártogató lágy tojással

Nyomtatás Nyomtatás

spárga laktózmentes mártogató receptHozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 db tojás
  • 50 dkg zöld spárga
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • só, bors

Elkészítés:

A megmosott spárga fás részének eltávolítása után a spárgákat betekerjük a bacon szeletekbe és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 220 ºC sütőben kb. 20 percig sütjük.
Ha kész, forrásban lévő sós vízbe tesszük a tojásokat és 5 percig főzzük, majd tetejüket meghámozzuk, kalapjukat levágjuk, sózzuk-borsozzuk és a baconbe tekert sült spárgákkal tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: kezdő

Érdemes kipróbálni ezt a finom ételt, mert hazánkban a spárga még mindig nem tartozik a legtöbbet fogyasztott zöldségek közé. Aki szereti, az lelkes rajongója, a zöldségek királyának tartja a spárgát.

A zöld spárga alacsony energiatartalmú, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, (B-vitamin csoport tagjai, E-vitamin, kalcium, foszfor, cink, kálium). Élelmi rost tartalma a székrekedés kezelésére és megelőzésére is hatásos.

Kategória: , ,

ugrás az oldal tetejére