Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Sült libacomb sütőben párolt káposztával

Nyomtatás Nyomtatás

sült libacombHozzávalók 4 főre:

  • 4 db libacomb
  • só, bors
  • 2 fej lila hagyma
  • 10-12 levél bazsalikom
  • 3 ág kakukkfű
  • olívaolaj
  • 1 fej lila káposzta
  • 1 dl vörösborecet
  • 10 dkg barna cukor
  • 8 dkg kókuszolaj
  • só, bors

Elkészítés:
A libacombokat alaposan megmossuk, sózzuk, borsozzuk és egy mélyebb, pecsenyesütő tepsibe helyezzük.
A lila hagymát meghámozzuk és feldaraboljuk 4-6 darabra, és a darabokat a tepsibe szórjuk, a libacomb köré.
A kakukkfüvet és a bazsalikomot is a libacombok köré rakjuk, alaposan meglocsoljuk olívaolajjal és lefedjük alufóliával a tepsit.
Egy másik tepsibe vizet engedünk, és ebbe állítjuk bele a libacombos tepsinket, így vízfürdőben sütjük kb. 60 percig 180 ºC fokon.
Közben meglocsolgatjuk a combokat, és a végén levesszük a fóliát és további 10 percig sütjük.
A sütőben párolt káposztához a káposzta torzsáját eltávolítjuk, leveleit finomra gyaluljuk.
Egy tepsibe tesszük és ráöntjük a cukorral és ecettel elkevert kókuszolajat.
Sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük.
Alufóliával lefedjük és 180 ºC fokon sütjük kb. 1 órán át, közben 2-3 alkalommal megkeverjük.

Elkészítési idő: 2-2,5 óra

Nehézségi szint: haladó

Ha november, akkor Márton nap és ha Márton nap, akkor liba!! Nagy szerencse, hogy egy jó liba vacsorához semmiféle tejtermékre nincs szükség, így a laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is nyugodtan fogyaszthatják.

Kategória:

ugrás az oldal tetejére