- 20 dkg zabpehely
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 táeskanál őrölt fahéj
- 6 dl ALPRO rizsital
- 4 evőkanál méz
- 1 db tojás
- 2 db banán
- 5-10 dkg szárított áfonya
- 10 dkg dió
- kókuszzsír (a forma kikenéséhez)
Elkészítés:
A zabpehelyben elkeverjük a fahéjat és a szódabikarbónát, a rizsitalt pedig összekeverjük a mézzel és a tojással.
A diót durvára vágjuk, a banánt felszeleteljük. Kókuszzsírral kikent közepes méretű sütőtálba szórjuk a zabpehely felét, erre rászórjuk a banánszeleteket és a szárított áfonyát.
Ráadagoljuk a maradék zabpelyhet és végül ráöntjük a rizsitalos keveréket. 180 °C fokos sütőbe toljuk és 30-40 percig sütjük, úgy, hogy kb. 25 perc elteltével rászórjuk a durvára vágott diót.
Elkészítési idő: 1 óra
Nehézségi szint: kezdő
Tejfehérje allergiások is nyugodtan fogyaszthatják, mert mai zabkása receptünk tejmentes.
Gluténmentes zabpehely [2] felhasználásával a recept a gluténmentes étrendbe is beépíthető.