- 1 kg sütőtök
- 40 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 40 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- só, bors
- olívaolaj
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 2 dl zöldség alaplé
Elkészítés:
A sütőtököt (a héja nélkül) felkockázzuk és tepsibe tesszük.
Sózzuk, borsozzuk és olívaolajjal meglocsolva 200 ºC fokos sütőben kb. 30 perc alatt puhára sütjük – közben néha átforgatjuk, hogy ne égjen le.
Amíg sül a tök, felaprítjuk a meghámozott vöröshagymákat és kevés olívaolajon megdinszteljük.
Ha kész, hozzáadjuk a csicseriborsót – a levével együtt – , a paradicsomot, a sült sütőtök kockákat és felöntjük 2 dl zöldség alaplével.
Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt fahéjat és addig főzzük, rotyogtatjuk, míg a csicseriborsó megpuhul.
Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi szint: kezdő