Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Szezámmagos-fűszeres karfiol

Nyomtatás Nyomtatás

szezámmagos karfiol vacsoraötletHozzávalók:

  • 1 db egész karfiol
  • 3-4 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 1-2 evőkanál laktózmentes szójaszósz
  • ízlés szerint 1 pici chilipaprika kimagozva és felaprítva

Elkészítés:

  • A karfiolt rózsáira szedjük és egy tál hideg vízbe tesszük, átmossuk, majd szűrőn lecsepegtetjük.
  • Egy kisebb serpenyőben (pl.: teflon, kerámia) pár perc alatt szárazon illatosra pirítjuk a szezámmagot, majd félretesszük.
  • A vöröshagymát felaprítjuk és egy másik serpenyőben a felhevített olajon (egy nagyobb serpenyőben vagy wokban) világosbarnára pirítjuk.
  • Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, ízlés szerint a chilipaprikát, a gyömbért és kevergetve 1 percig pirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel és hozzáadjuk a lecsepegtetett karfiolrózsákat.
  • Kevergetve 10-15 percig főzzük, míg a karfiol a széleken barnulni kezd. (Közben adhatunk hozzá még egy kis vizet, ha szükséges.)
  • Ha kész, hozzákeverjük a szezámmagot és a szójaszószt és összerázzuk.

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: kezdő

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére