- 1 db egész karfiol
- 3-4 evőkanál szezámmag
- 2 evőkanál étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
- 1-2 evőkanál laktózmentes szójaszósz
- ízlés szerint 1 pici chilipaprika kimagozva és felaprítva
Elkészítés:
- A karfiolt rózsáira szedjük és egy tál hideg vízbe tesszük, átmossuk, majd szűrőn lecsepegtetjük.
- Egy kisebb serpenyőben (pl.: teflon, kerámia) pár perc alatt szárazon illatosra pirítjuk a szezámmagot, majd félretesszük.
- A vöröshagymát felaprítjuk és egy másik serpenyőben a felhevített olajon (egy nagyobb serpenyőben vagy wokban) világosbarnára pirítjuk.
- Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, ízlés szerint a chilipaprikát, a gyömbért és kevergetve 1 percig pirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel és hozzáadjuk a lecsepegtetett karfiolrózsákat.
- Kevergetve 10-15 percig főzzük, míg a karfiol a széleken barnulni kezd. (Közben adhatunk hozzá még egy kis vizet, ha szükséges.)
- Ha kész, hozzákeverjük a szezámmagot és a szójaszószt és összerázzuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint: kezdő