- 4 vagy 8 szelet félbarna kenyér
- 4 levél saláta
- 4 fej hónapos retek
- 4 szelet füstölt/főtt sonka (laktózmentes)
- 4 db M-es (közepes) méretű tojás
- 2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetnyi só
Elkészítés:
A salátaleveleket megmossuk, alaposan lerázzuk és félretesszük, a retket megmossuk és felszeleteljük.
A kenyeret megpirítjuk, a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk, majd a kevés olívaolajon illatosra pirítjuk.
A fokhagymás olívaolajjal meglocsoljuk a megpirított kenyér szeleteket és ugyanabban a serpenyőben megsütjük a tojásokat.
Az olívaolajjal meglocsolt pirítós szeletekre ráhelyezzük a sonkát, rá a salátalevelet, retket és rá a tükörtojást.
A tojásra csipetnyi sót szórunk és ízlés szerint egy másik kenyérrel fedjük le – hogy könnyebb legyen összefogni, de ehetjük a szendvicset akár késsel-villával is.
Elkészítési idő: 25-30 perc
Nehézségi fok: könnyű