Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Tejmentes csokipuding házilag

Nyomtatás Nyomtatás

tejmentes csokipuding receptHozzávalók 8 kicsi vagy 4 nagyobb adaghoz:

  • 5 dl ALPRO dolce rizsital
  • 100 g laktózmentes étcsokoládé
  • 12 g cukrozatlan kakaópor
  • 40 g kukoricakeményítő
  • 30 g méz
  • 10 g kókuszolaj

Elkészítés:

  • A rizsitalt egy lábasba öntjük és felmelegítjük.
  • Beletördeljük a csokoládét és kevergetjük, míg teljesen el nem olvad benne.
  • Ekkor hozzáadjuk a kakaóport, a keményítőt és a mézet, kézi habverővel csomómentesre keverjük és közepes lángon – folyamatos kevergetés mellett – pár perc alatt besűrítjük.
  • Ha kész, hozzákeverjük a kókuszolajat és kis formákba adagoljuk.
  • Kicsit hűlni hagyjuk, majd ha már nem forró, folpackkal lefóliázzuk és hűtőbe tesszük dermedni.

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom 1 adagban, 8 kis adag készítésekor:

Energia 647 kJ / 158 kcal
Fehérje 1,5 g
Zsír 7,1 g
  amelyből telített zsírsavak 4 g
Szénhidrát 21,4 g
  amelyből cukrok 10,7 g
rost 1,7 g

A tejmentes csokipuding receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.

Kategória: , ,

ugrás az oldal tetejére