[1]Hozzávalók 8 kicsi vagy 4 nagyobb adaghoz:
- 5 dl ALPRO dolce rizsital [2]
- 100 g laktózmentes étcsokoládé
- 12 g cukrozatlan kakaópor
- 40 g kukoricakeményítő
- 30 g méz
- 10 g kókuszolaj
Elkészítés:
- A rizsitalt egy lábasba öntjük és felmelegítjük.
- Beletördeljük a csokoládét és kevergetjük, míg teljesen el nem olvad benne.
- Ekkor hozzáadjuk a kakaóport, a keményítőt és a mézet, kézi habverővel csomómentesre keverjük és közepes lángon – folyamatos kevergetés mellett – pár perc alatt besűrítjük.
- Ha kész, hozzákeverjük a kókuszolajat és kis formákba adagoljuk.
- Kicsit hűlni hagyjuk, majd ha már nem forró, folpackkal lefóliázzuk és hűtőbe tesszük dermedni.
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom 1 adagban, 8 kis adag készítésekor:
Energia | 647 kJ / 158 kcal |
Fehérje | 1,5 g |
Zsír | 7,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 4 g |
Szénhidrát | 21,4 g |
amelyből cukrok | 10,7 g |
rost | 1,7 g |
A tejmentes csokipuding receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus [3] Nutricomp szoftverével [4].