- Laktózérzékenység, laktózintolerancia, tejcukor érzékenység, tejallergia - https://laktozerzekeny.hu -

Tejmentes és gluténmentes zserbós kalács – édesítőszerrel

Aki ételintoleranciával él, táplálék allergiával küzd, az már biztosan hallott Monáról, az Élet az ételallergiával blog [1] szerzőjéről. Mivel saját maga és kislánya is érintett, számos ötletes és persze mentes receptet készített, amelyekből összeállított második receptes-könyve a nemrég jelent meg. Ez a gluténmentes kalács recept is szerepel a könyvben [2]! (villám játék a cikkben!)

tejmentes zserbós gluténmentes kalács recept [3]Hozzávalók 10-12 szeletes kalácshoz:

Töltelékhez:

Elkészítés:

Elkészítési idő: 120 perc

Nehézségi szint: haladó

* Fonási tippek: 3-as fonás. 3 lapot külön külön megkenünk, feltekerjük és befonjuk. Lehet még egy verzió, úgy hogy két részre osztjuk, az egyiket lekvárral, a másikat dióval kenjük meg és kettőbe csavarjuk!

  Tápanyagtartalom 10 szelet
készítésekor
12 szelet
készítésekor
1 szeletben 1 szeletben
Energia 1240,2 kJ / 297,4 kcal 1032,5 kJ / 247,6 kcal
Fehérje 6,2 g 5,1 g
Zsír 14,3 g 11,9 g
amelyből telített zsírsavak 1,6 g 1,3 g
Szénhidrát 33,9 g 28,3 g
amelyből cukrok 4,3 3,6 g
Rost 4,5 3,6 g

A tejmentes és gluténmentes kalács tápérték számítását a Nutricomp [6] szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.