Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Tejszínes gyümölcs fagylalt – tejmentesen

Nyomtatás Nyomtatás

Fagyi receptünk nem tartalmaz tejszármazékot, így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások egyaránt fogyaszthatják!

GM-LM fagyi receptHozzávalók kb. 20 gombóchoz

  • 4 dl Meggle Creme Patisserie Decor(növényi alapú habtejszín alternatíva)
  • Gyümölcsök: kb. 50 dkg
    • 1 db banán (kb. 12 dkg)
    • 2 db. nektarin (kb. 24 dkg)
    • 1 db. körte (kb. 15 dkg)

Elkészítés:

  • A gyümölcsöket és a „tejszínt” alaposan összeturmixoljuk, és beleöntjük egy tálba, majd betesszük a fagyasztóba 3 órára. Közben félóránként megkeverjük!
  • Ennyi idő (3 óra) után is lehet már fogyasztani, bár akkor még kicsit „folyós”.
  • A készítés után 6 – 7 órával lesz teljesen kemény a fagyi.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 10 perc + 3 óra fagyasztás

Tápanyagtartalom a teljes mennyiségben 20 adag készítésekor

1 gombócban (4 – 5 dkg)

Energia 1586,0 kcal / 6613,6 kJ 79,3 kcal / 330,7 kJ
Fehérje 7,8 g 0,4 g
Zsír 113,5 g 5,7 g
  amelyből telített zsírsavak 108,0 g 5,4 g
Szénhidrát 119,8 g 6,0 g
  amelyből cukrok 97,4 g 4,9 g
Rost 16,5 g 0,8 g

A  tejmentes fagyi recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Laktózmentes fagyizók a térképen:

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére