Fagyi receptünk nem tartalmaz tejszármazékot, így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások [1] egyaránt fogyaszthatják!
[2]Hozzávalók kb. 20 gombóchoz
- 4 dl Meggle Creme Patisserie Decor [3](növényi alapú habtejszín alternatíva)
- Gyümölcsök: kb. 50 dkg
- 1 db banán (kb. 12 dkg)
- 2 db. nektarin (kb. 24 dkg)
- 1 db. körte (kb. 15 dkg)
Elkészítés:
- A gyümölcsöket és a „tejszínt” alaposan összeturmixoljuk, és beleöntjük egy tálba, majd betesszük a fagyasztóba 3 órára. Közben félóránként megkeverjük!
- Ennyi idő (3 óra) után is lehet már fogyasztani, bár akkor még kicsit „folyós”.
- A készítés után 6 – 7 órával lesz teljesen kemény a fagyi.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 10 perc + 3 óra fagyasztás
Tápanyagtartalom | a teljes mennyiségben | 20 adag készítésekor
1 gombócban (4 – 5 dkg) |
Energia | 1586,0 kcal / 6613,6 kJ | 79,3 kcal / 330,7 kJ |
Fehérje | 7,8 g | 0,4 g |
Zsír | 113,5 g | 5,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 108,0 g | 5,4 g |
Szénhidrát | 119,8 g | 6,0 g |
amelyből cukrok | 97,4 g | 4,9 g |
Rost | 16,5 g | 0,8 g |
A tejmentes fagyi recept tápérték számítását a Nutricomp [4] szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Laktózmentes fagyizók a térképen:
kategóriák [5]