Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Tejmentes fehérboros szőlőleves

Nyomtatás Nyomtatás

fehérboros szőlőleves tejmentesen elkészítveHozzávalók 5 főre:

A tetejére:

  • dióbél, szeletelt mandula

Elkészítés:

  • A szőlőt leszemezzük és egy lábasba tesszük.
  • Megszórjuk a cukorral, kicsit összerázzuk, hogy lehetőleg minden szőlőszemet érje a cukor, majd átöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe a cukrozott szőlőt és 250 °C fokos sütőbe toljuk kb. 10-12 percre.
  • Ha kész, a szőlőszemeket és az alattuk lévő levet visszaöntjük a lábasba és botmixerrel turmixoljuk.
  • Leszűrjük, majd hozzáadjuk a fehérbort, a rizstejszínt, a citrom levét és felforraljuk.
  • Ízlés szerint fűszerezzük, majd száraz serpenyőben megpirított dióval és mandulával tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi fok: könnyű

Tápanyagtartalom 1 adagban, 5 adag készítésekor:

Energia 984,8 kJ / 240,8kcal
Fehérje 1,3  g
Zsír 2,0 g
 amelyből telített zsírsavak 0,2 g
Szénhidrát 47,6 g
 amelyből cukrok 40,4 g
Rost 10,8 g

A tejmentes fehérboros szőlőleves receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.

Tejmentes leves, mert rizs főzőkrémmel készítettük így tejfehérje allergia és laktózintolerancia esetén is fogyasztható.

Kategória: , ,

ugrás az oldal tetejére