- 1 kg szőlő
- 5 dkg kristálycukor
- 2 dl fehérbor (száraz)
- 1 dl ALPRO rizs főzőkrém „rizstejszín” [2]
- 1 citrom leve
- ízlés szerint pici őrölt fahéj/gyömbér
A tetejére:
- dióbél, szeletelt mandula
Elkészítés:
- A szőlőt leszemezzük és egy lábasba tesszük.
- Megszórjuk a cukorral, kicsit összerázzuk, hogy lehetőleg minden szőlőszemet érje a cukor, majd átöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe a cukrozott szőlőt és 250 °C fokos sütőbe toljuk kb. 10-12 percre.
- Ha kész, a szőlőszemeket és az alattuk lévő levet visszaöntjük a lábasba és botmixerrel turmixoljuk.
- Leszűrjük, majd hozzáadjuk a fehérbort, a rizstejszínt, a citrom levét és felforraljuk.
- Ízlés szerint fűszerezzük, majd száraz serpenyőben megpirított dióval és mandulával tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: könnyű
Tápanyagtartalom 1 adagban, 5 adag készítésekor:
Energia | 984,8 kJ / 240,8kcal |
Fehérje | 1,3 g |
Zsír | 2,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,2 g |
Szénhidrát | 47,6 g |
amelyből cukrok | 40,4 g |
Rost | 10,8 g |
A tejmentes fehérboros szőlőleves receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus [3] Nutricomp szoftverével [4].