Tejmentes madártej
Nyomtatás- fél liter ALPRO vaníliás rizsital
- 2 db tojás
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
- A vaníliás rizsitalt egy lábasban felforraljuk.
- Közben a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat kikeverjük 1 evőkanál cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.
- A felvert fehérjéből kanállal kis adagokat kanalazunk a forró rizsitalra és átgőzöljük, majd tálra szedjük a kifőtt habgaluskákat.
- Ha az összes habot kifőztük, akkor a forró rizsitalból 2-3 evőkanálnyit a cukros tojássárgájához adunk, elkeverjük, majd az egészet visszaöntjük a lábasba és kavargatjuk, amíg fel nem fő.
- Ha felfőtt, lehúzzuk a tűzhelyről, kicsit hűlni hagyjuk, majd a habgaluskákkal tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc