- 120 g földimogyoróvaj (krémes)
- 40 g eritrit (édesítőszer)
- 400 ml ALPRO rizs főzőkrém („rizstejszín”) [2]
Elkészítés:
- Az alapanyagokat egy tálba mérjük és botmixerrel összeturmixoljuk.
- Fagylaltgépben átdolgozzuk, vagy ha gépünk nincs, akkor egy műanyag dobozba öntjük a krémet, mélyhűtőbe tesszük és 3 órán keresztül óránként kivesszük és újra összeturmixoljuk.
Elkészítési idő: 10 perc + hűtési idő
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom 1 adagban
Energia | 1189 kJ / 285 kcal |
Fehérje | 8,5 g |
Zsír | 22,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 5,0 g |
Szénhidrát | 9,5 g |
amelyből cukrok | 2,5 g |
A tejmentes mogyoróvaj fagyi receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus [3] Nutricomp szoftverével [4].
Fagyi receptünkben nem használtunk fel tejterméket, így laktózintoleranciások és tejfehérje allergiások is egyaránt fogyaszthatják!
A földimogyoró miatt 2 éves kor alatti kisgyermek részére nem ajánlott. Pollen és más élelmiszerre allergiások ne fogyasszanak mogyorót, mert fennáll a keresztallergia [5] lehetősége.
Laktózmentes fagylaltot a Fagola Fagylaltozókban is talál:
kategóriák [6]
Villám játék: ossza meg ezt a receptet és 2 db 2.000 Ft értékű fagylaltbérletet nyerhet az Ön által választott Fagola Fagylaltozóba!