A tökmagot és a napraforgómagot száraz serpenyőbe öntjük és közepes lángon, néha megrázogatva, pár perc alatt megpirítjuk. A káposztát kockákra vágjuk, a lilahagymát felaprítjuk, a sárgarépát meghámozzuk és lereszeljük.
Az öntet hozzávalóit egy pohárban összekeverjük. Az almát felkockázzuk és minden egyébbel összekeverjük, majd az öntettel meglocsolva tálaljuk.
Hozzávalók 4 adaghoz:
2 db alma
1 nagyobb sárgarépa
1 fej lilahagyma
fél fej fehérkáposzta
3-4 evőkanál tökmag
3-4 evőkanál napraforgómag
Az öntethez:
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál mustár
1 teáskanál méz
3 evőkanál olívaolaj
Miért érdemes rendszeresen látogatni a laktózérzékeny.hu-t és lájkolni a Facebook oldalunkat?
Folyamatosan frissülő tartalommal várjuk, hetente új laktózmentes recepttel [1] lepjük meg a látogatóinkat, amelyet a Facebook oldalon is megosztunk!