- 500 g teljes kiőrlésű fusilli tészta
- 2 marék olasz fűszerkeverék vagy vegyesen zöld-fűszerek
- 1,5 kg koktélparadicsom
- 2 csomag újhagyma
- 2 db kaliforniai paprika
- 400 g *laktózmentes sajt (gouda, ementáli)
- 1 marék magkeverék
- 3 evőkanál balzsamecet
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 marék snidling
Elkészítés:
- 2,5 liter enyhén sós vizet felteszünk főni, majd amikor a víz felforr, belerakjuk a száraztésztát és 5-10 perc alatt készre főzzük. Amíg a tészta fő, előkészítjük a többi hozzávalót.
- A koktélparadicsomokat, az újhagymákat és a kaliforniai paprikákat alaposan megmossuk, majd apróra vágjuk a zöldségeket.
A paradicsomot negyedekre, a hagymát 0,5 cm-es karikákra, a paprikát pedig kb. 1×1 cm-es kockákra vágjuk. - A felaprított zöldségekhez hozzáadjuk a balzsamecetet és az olivaolajat, majd fűszerezzük az olasz fűszerkeverékkel (házilag: bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű, majoranna keverékével), a snidlinggel, hozzáadjuk a marék magkeveréket (pl: tökmag, napraforgómag, szezámmag, lenmag) és alaposan átforgatjuk.
- A laktózmentes sajtot apró kockákra vágjuk és a zöldséges keverékhez adjuk.
- A kész tésztát leszűrjük hozzáadjuk az előkészített alapanyagokhoz, majd jól átkeverjük.
- Frissen vágott snidlinggel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: kezdő
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu [2] oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!
* Tudta, hogy a hosszan érlelt sajtok természetes módon laktózmentesek [3]?