Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

A tökéletes sült gesztenye titka – újabb klasszikus

Nyomtatás Nyomtatás

A tökéletes süt gesztenye készítés titkaHozzávalók:
gesztenye

Egyre hidegebb esték vannak, ilyenkor jó egy kicsit a takaró alá bújni, és egy pohár meleg tea mellé sült gesztenyét majszolni.
Mutatjuk hogyan lehet otthon tökéletes sült gesztenyét készíteni:

Elkészítés:
A gesztenyét válogassuk át, csak az épeket, egészségeseket tegyük egy tálba , majd annyi vizet engedünk rá, ami ellepi. Ami feljön a víz felszínére azt dobjuk ki.
Néhány órán át (vagy akár egy napig) ázni hagyjuk, majd éles késsel minden szemet bevagdosunk, vigyázva, hogy lehetőleg a szemek egyben maradjanak.
Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és előmelegítjük a sütőt 220 °C fokra.
A gesztenyéket a sütőpapíros tepsire helyezzük, úgy, hogy a bevagdosott felük kerüljön felülre.
A tepsit lefedjük alufóliával és sütőbe toljuk. 15-20 percig sütjük lefedve, majd levesszük az alufóliát és további 5-10 percig sütjük.

A sült gesztenye finom, őszi-téli estéken kellemesen át is melegíti a fogyasztóját.

Vigyázzunk ezzel a finom nassolni valóval, mert 10 dkg gesztenye energia tartalma 170 kalória!

TIPPEK

  • Ha megmaradna a sült gesztenye, akkor laktózmentes tejjel és csöppnyi rumaromával ízletes turmixot lehet belőle készíteni.
  • Aki a sütő helyett a mikrót használná inkább, nekik a gesztenyéket bőven ellepő vízben 10 percre 600W-os teljesítménnyel mikrohullámú sütőben is elkészíthetik.
Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére