Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Töltött gomba

Nyomtatás Nyomtatás

toltott-gomba-300

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 6 nagy fej csiperke gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom

Elkészítés:

  • A gombákat alaposan megmossuk, megtisztítjuk, törzsüket kitörjük és felaprítjuk.
  • A vöröshagymát, a fokhagymát és a kevés petrezselymet apróra vágjuk, összekeverjük a gomba törzs darabjaival és sózzuk, borsozzuk.
  • Hozzáadjuk a paradicsompürét és összekeverjük.
    A gombafejeket sütőtálba ültetjük, megtöltjük őket a töltelékkel (enyhén púpozva) és 200 °C fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Laktózmentes receptjeinket nem csak tejcukor-érzékenyeknek ajánljuk!

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére