Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Töltött, sült alma – 50 perc

Nyomtatás Nyomtatás

Töltött sült alma, tejmentes, laktózmentes recept.Hozzávalók:

  • 4 db alma
  • 5 dkg szárított áfonya
  • 5 dkg mogyoró apróra vágva
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 2 evőkanál cukor
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
Az almákat megmossuk, csumájukat kivágjuk, és karalábévájóval mélyedést vágunk a közepükbe.
A kókuszolajban elkeverjük a cukrot, a fahéjat, az apróra vágott mogyorót és a szárított áfonyát.
Ezzel a keverékkel megtöltjük az almákat, kicsit meg is púpozva őket.
180 C fokos sütőben kb. 25 percig sütjük és forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 50 perc

Nehézségi fok: kezdő

A sült alma elkészítéséhez nem volt szükség tejtermékre, így laktózintoleranciások és tejfehérje allergiások étrendjébe egyaránt beilleszthető.

Kategória: ,

WordPress › hiba

Súlyos hiba történt a webhelyünkön.

További információ a WordPress hibakeresésről.