Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Tortilla-tekercs pirított paprikával és laktózmentes feta sajttal töltve

Nyomtatás Nyomtatás

tortilla-tekercs laktózmentes feta sajttal és paprikávalHozzávalók:4 adaghoz

  • 200g laktózmentes feta sajt (Apetina lactose free)
  • 1-1 piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 tortilla-tekercs (wrap)
  • extra szűz olíva olaj
  • 1 db chili paprika

Elkészítés:

  • Kockázza fel az Apetina laktózmentes feta sajtot.
  • Mossa meg alaposan a paprikákat, vágja ketté őket, majd távolítsa el a csumákat és a magokat.
    Szeletelje fel vékony csíkokra.
  • Pucolja meg a vöröshagymát, mossa meg, vágja először ketté, majd, vékony szeletekre.
  • Mossa meg a chili paprikát, vágja ketté, vágja ki a csumáját (ha kevésbé erősnek szeretné, vágja ki a paprika ereit is) és kockázza fel apróra.
  • Egy serpenyőben hevítsen fel kevés olívaolajat, tegye bele a chili paprikát, a vöröshagymát, és párolja 1-2 percig, majd állandó kevergetés mellett adja hozzá a felcsíkozott kaliforniai paprikát és pirítsa meg a zöldségeket al dente („haraphatóra”), úgy, hogy félig nyers maradjon a zöldség.
  • A tortilla tekercseket a csomagolás előírásai szerint melegítse meg.
    Óvatosan keverje össze a laktózmentes feta sajt kockákat és a pirított zöldségeket.
    Négy adagra osztva töltse bele a tortilla lapokba, majd tekerje fel a tortillákat.

Elkészítési idő: 25 perc

Nehézségi szint: kezdő

Kategória: , ,

ugrás az oldal tetejére