[1]Hozzávalók 8-12 Túró Rudi golyóhoz:
- 25 dkg laktózmentes túró
- 3 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg laktózmentes (akár házi) darált háztartási keksz
- 20 dkg. minimum 60%-os laktózmentes étcsokoládé
Elkészítés:
- A csokoládét megolvasztjuk és egy sütőpapírral bélelt tálcára kb. 4 cm átmérőjű korongokat csorgatunk (8-12 db-ot).
- Hűtőbe tesszük dermedni.
- Közben a túrót kikeverjük a porcukorral, a citromhéjjal és a darált keksszel és 10-15 percre hűtőbe tesszük.
- Gombócokat formázunk a masszából és a sütőpapírról óvatosan leválasztott korongokra ültetjük és a maradék olvasztott csokival meglocsolva tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: könnyű
1 db. Túró Rudi tápanyagtartalma (12 db. készítésekor)
Energia | 636kJ /155 kcal |
Fehérje | 4,5 g |
Zsír | 8 g |
amelyből telített zsírsavak | 5,2 g |
Szénhidrát | 15 g |
amelyből cukrok | 9,3 g |
amelyből laktóz | 0,02g (gyakorlatilag mentes) |
A tápanyagszámítást Nógrádi Katalin dietetikus végezte.