Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Vaníliás palacsinta karamellizált almával

Nyomtatás Nyomtatás

palacsinta-karamellizalt-almaval-300
A palacsintához a hozzávalókat egy tálba mérjük és csomómentesre keverjük.
Egy kisebb serpenyőben kevés, épp csak egy kiskanálnyi margarint hevítünk, majd kisütjük benne a palacsintákat.

Ha kész, elkészítjük a karamellizált almát.
Száraz serpenyőbe szórjuk a cukrot és közepes lángon néhány perc alatt karamellizáljuk.
Az almát meghámozzuk és cikkekre vágjuk és megforgatjuk a karamellben. (Lehet, hogy a karamell egy picit összeugrik, akkor visszahúzzuk még a tűzhelyre és addig kevergetjük az almákat a karamellben, míg a keményebb karamelldarabok feloldódnak.)
A kész palacsintákat a karamellizált almával tálaljuk.

Hozzávalók 10-12 db-hoz:
250 g búzaliszt
2 teáskanál sütőpor
1 db tojás
4 dl ALPRO vaníliás ital
1-2 evőkanál ALPRO margarin a sütéshez
5 evőkanál cukor
3 db alma

 

Receptjeinket nem csak laktózérzékenyeknek ajánljuk!

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére