- Laktózérzékenység, laktózintolerancia, tejcukor érzékenység, tejallergia - https://laktozerzekeny.hu -

Vega-fasírt joghurtos mártogatóval – laktózmentes recept

Vega fasírt magvakkal, laktózmentes joghurtos mártogatóval. [1]Hozzávalók:
150 g dió
25 g natúr (sótlan) mogyoró
50 g natúr (sótlan) napraforgómag
25 g szezámmag
1 db tojás
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db konzerv hámozott paradicsom (400 g-os)
1 evőkanál petrezselyem felaprítva
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál mustár
só, bors
150 g reszelt laktózmentes gouda sajt

Ön tudta, hogy a hosszú érlelésű sajtok laktózmentesek?
Sokszor rá sincs írva a csomagolásra, hogy laktózmentes, de a tápérték adatokból ki lehet követeztetni!

A mártogatóhoz:
150 g natúr laktózmentes joghurt
1 fej lilahagyma
só, bors

Elkészítés
A diót, a mogyorót és a napraforgómagot száraz serpenyőben kb. 10 perc alatt közepes lángon, sűrűn rázogatva megpirítjuk.
A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
Minden hozzávalót egy tálba mérünk, enyhén sózzuk és borsozzuk és alaposan összekeverjük. (Mini) muffin-sütő forma mélyedéseibe adagoljuk a masszát és 180 fokon 30-40 percig sütjük.
(Süthetjük kisebb tepsiben, vagy tortaformában is, vagy akár úgy is, hogy húspogácsákat formázunk belőle és serpenyőben, kevés olajon sütjük meg.)

A mártogatóhoz a lilahagymát felaprítjuk és a laktózmentes joghurthoz adjuk, sózzuk, borsozzuk.

Laktózmentes receptjeinket nem csak tejcukor-érzékenyeknek ajánljuk!