Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Vegafasírt joghurtos mártogatóval

Nyomtatás Nyomtatás

Vega fasírt magvakkal, laktózmentes joghurtos mártogatóval.Hozzávalók 10-12 db fasírthoz:

  • 150 g dió
  • 25 g natúr (sótlan) mogyoró
  • 50 g natúr (sótlan) napraforgómag
  • 25 g szezámmag
  • 1 db közepes (M-es) méretű tojás
  • 1 db vöröshagyma (kicsi, 70g)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db konzerv (400 g-os) hámozott paradicsom
  • 1 evőkanál petrezselyem felaprítva (4 g)
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál mustár
  • só, bors
  • 150 g reszelt laktózmentes Gouda sajt

A mártogatóhoz:

  • 150 g laktózmentes natúr joghurt
  • 1 fej lilahagyma (kicsi, 70g)
  • só, bors

Elkészítés:

  • A diót, a mogyorót és a napraforgómagot száraz serpenyőben kb. 10 perc alatt közepes lángon, sűrűn rázogatva megpirítjuk.
  • A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
  • Minden hozzávalót egy tálba tesszük, enyhén sózzuk és borsozzuk és alaposan összekeverjük.
  • Mini muffinsütő forma (12 darabos) mélyedéseibe adagoljuk a masszát és 180 °C fokon 30-40 percig sütjük. (Süthetjük kisebb tepsiben, vagy tortaformában is, vagy akár úgy is, hogy húspogácsákat formázunk belőle és serpenyőben, kevés olajon sütjük meg.)
  • A mártogatóhoz a lilahagymát felaprítjuk és a joghurthoz adjuk, sózzuk, borsozzuk.

Elkészítési idő: 20 perc+sütés

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom 1 adagban:

10 adag készítésekor 12 adag készítésekor
Energia 952,4 kJ / 232,7 kcal 827,7 kJ / 197,7 kcal
Fehérje 8,5 g 7,1 g
Zsír 18,7 g 15,6 g
  amelyből telített zsírsavak 4,5 g 3,8 g
Szénhidrát 7,5 g 6,2 g
  amelyből cukrok 3,3 g 2,8 g
Rost 2,4 g 2,0 g

A  vegafsírt receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére