Villámgyors almás laktózmentes süteményrecept
Nyomtatás- 600g (3 db. nagyméretű) zöldalma
- 2 dl laktózmentes tejszín
- 400g (1,5 bögre) kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db közepes méretű tojás
- 300g (2 bögre) búzaliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 10 dkg laktózmentes vaj
- 10 dkg mandula forgács
- 4 evőkanál laktózmentes tej
Elkészítés:
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és vékony gerezdekre szeleteljük.
- A sütőt 200 °C-ra előmelegítsük, a tepsit pedig kibéleljük sütőpapírral.
- A tejszínt, az 1 pohár cukrot, a vaníliás cukrot és a megmosott, egyesével felütött tojásokat habosra verjük.
- Hozzáadjuk a kimért lisztet, a sütőport a reszelt citromhéjat és a csipet sót, majd egynemű masszává dolgozzuk,
- A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk, egyenletesen elosztjuk, majd sűrűn ráfektetjük a vékony almaszeleteket és 180 °C fokon 10 percig sütjük.
- Közben a vajat egy serpenyőbe tesszük és felmelegítjük, majd megpirítjuk benne a mandulát.
- Amikor a mandula enyhén barnulni kezd, hozzáadjuk a maradék cukrot és a tejjel együtt felforraljuk illetve felhabosítjuk.
- A süteményt kivesszük a sütőből, elosztjuk rajta a mandulát, majd 15-20 perc alatt 150 °C fokon készre sütjük.
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: kezdő
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag
Energia | 171 kcal /713 kJ |
Fehérje | 3 g |
Zsír | 7 g |
Szénhidrát | 23 g |
Élelmi rost | 1,2 g |
A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
A receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!
- Címke: alma búzaliszt citrom cukor laktózmentes tej laktózmentes tejszín mandulaforgács sütőpor tojás vaj vaníliás cukor