Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Villámgyors almás laktózmentes süteményrecept

Nyomtatás Nyomtatás

Villámgyors almás laktózmentes süteményreceptHozzávalók (kb 30 darabhoz):

  • 600g (3 db. nagyméretű) zöldalma
  • 2 dl laktózmentes tejszín
  • 400g (1,5 bögre) kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db közepes méretű tojás
  • 300g (2 bögre) búzaliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 10 dkg laktózmentes vaj
  • 10 dkg mandula forgács
  • 4 evőkanál laktózmentes tej

Elkészítés:

  • Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és vékony gerezdekre szeleteljük.
  • A sütőt 200 °C-ra előmelegítsük, a tepsit pedig kibéleljük sütőpapírral.
  • A tejszínt, az 1 pohár cukrot, a vaníliás cukrot és a megmosott, egyesével felütött tojásokat habosra verjük.
  • Hozzáadjuk a kimért lisztet, a sütőport a reszelt citromhéjat és a csipet sót, majd egynemű masszává dolgozzuk,
  • A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk, egyenletesen elosztjuk, majd sűrűn ráfektetjük a vékony almaszeleteket és 180 °C fokon 10 percig sütjük.
  • Közben a vajat egy serpenyőbe tesszük és felmelegítjük, majd megpirítjuk benne a mandulát.
  • Amikor a mandula enyhén barnulni kezd, hozzáadjuk a maradék cukrot és a tejjel együtt felforraljuk illetve felhabosítjuk.
  • A süteményt kivesszük a sütőből, elosztjuk rajta a mandulát, majd 15-20 perc alatt 150 °C fokon készre sütjük.

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: kezdő

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag

Energia 171 kcal /713 kJ
Fehérje 3 g
Zsír 7 g
Szénhidrát 23 g
Élelmi rost 1,2 g
A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

A receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!

Kategória: , ,

ugrás az oldal tetejére