- 3 dl laktózmentes tej
- 1,5 kg laktózmentes túró
- 1 dl búzadara
- 5 ek. cukor
- 1 mk. só
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
prézlihez, tálaláshoz
- zsemlemorzsa, olaj, laktózmentes tejföl
Elkészítés:
A laktózmentes tejből és a grízből főzzük sűrű tejbegrízt.
Ízesítsük a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal és sóval.
Amíg hűl a tejbegríz, megpirítom a zsiradékban a zsemlemorzsát.
Keverjük össze a túrót a tejbegrízzel, majd formáljunk gombócokat.
Az előre kevés olajon megpirított zsemlemorzsába forgassuk bele.
Laktózmentes tejföllel meglocsolva és porcukorral megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 25 perc
A túrógombóc is egy igazi klasszikus recept.