[1]Hozzávalók 4 adaghoz:
40 dkg vörös-lencse
4-5 szál újhagyma
2-3 evőkanál apróra tépett mentalevél
4 gerezd fokhagyma
A salátaöntethez:
2 evőkanál olívaolaj
2 citrom facsart leve
1 evőkanál méz
só, bors
Elkészítés:
A vörös-lencsét leöblítjük, majd a fokhagymagerezdekkel együtt egy lábasba öntjük, felengedjük vízzel és fedő alatt kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
Ha kész, leöntjük róla a főzővizet, kivesszük a fokhagymagerezdeket és hűlni hagyjuk.
Ha kihűlt, összeforgatjuk a felkarikázott újhagymával és az apróra vágott mentával.
Az öntethez a citromok levét elkeverjük a mézzel és az olívaolajjal, enyhén sózzuk-borsozzuk.
Az öntetet a salátára öntjük és így tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc (beleértve a hűlési időt is)