A tejföl a magyar konyha egyik alapvető alapanyaga. Leveseket, főzelékeket, egytálételeket salátákat gazdagítunk vele. Van aki simán kiflivel ezt reggelizi önmagában. Szeretjük a tejfölt.
Nem mindegy, ezért, hogy milyen tejföl kerül az asztalunkra.
A Dívány szerkesztősége tesztelte a laktózmentes tejfölöket.
Kollégáik közül hárman is laktózérzékenyek.
A tesztben ugyan nem tértek ki arra, hogy a laktózmentes tejfölök fogyasztása okozott-e esetleg tüneteket bármelyiküknek is, bár talán ez fontosabb mint az érzékszervi jellemzők.
Kinek milyen tapasztalata van a laktózmentes tejfölökkel? Írják meg nekünk FB posztban [2]!
Bővebben a divany.hu [3]-n
A tejfölök minőségét a Magyar Élelmiszerkönyv [4] szabályozza.
Mi az a tejföl?
- A Tejföl tejből, tejszín hozzáadásával, esetleg homogénezéssel, továbbá tejsavbaktérium-színtenyészettel
végzett alvasztással készült savanyú tejszín.
Érzékszervi követelmények:
- Külső: Egyenletesen fehér vagy sárgásfehér színű, enyhe savókiválás
megengedett. - Állomány: Egyneműen májas vagy habart alvadék. A májas alvadék egynemű, a csomagolóeszköz falához jól
tapadó, összekeverés után sima, sűrűn folyó. A habart alvadék sima, sűrűn folyó. - Szag: Jellegzetes, kellemesen savanykás, idegen szagtól mentes.
- Íz: Jellegzetes, kellemesen savanykás, tiszta, idegen íztől mentes.