- Laktózérzékenység, laktózintolerancia, tejcukor érzékenység, tejallergia - https://laktozerzekeny.hu -

D-vitamin pótlás

lazac [1]Laktóz-intolerancia esetén, amikor a laktózérzékeny beteg kerüli a tejtermékek fogyasztását, hasonlóan a kalcium pótlás [2]hoz, oda kell figyelnie arra is, hogy szervezete elegendő D-Vitaminhoz jusson.

Miért fontos a D-vitamin pótlás?

Már jó néhány éve folynak kutatások a D vitamin irányába. Elsőként is a vitamin elnevezés nem korrekt, mert inkább úgy nevezet hormonszerű anyagról van szó, de az elnevezésekor, még a vitaminok körébe sorolták, ezért az elnevezés.

A tejtermékek többek között a legjobb D – vitamin források,

így ha azt nem vagy csak korlátozottan fogyaszthatja, súlyosbítja a D vitamin hiányt, amely ma már szinte mindenkire érvényes.

Mire jó a D-vitamin?

Milyen természetes D-vitamin-források vannak?

A D vitamin a legjobban a bőrben képződik, ha azt elegendő napfény éri.

A D-vitamin a gombákat és a kakaóbabot kivéve csak állati eredetű élelmiszerekben található meg.
Kiváló D-vitaminforrásnak számítanak a