- 250 ml ALPRO kókuszital
- 40 ml ALPRO cukormentes mandulaital
- 50 g cukor (2 csapott és még egy fél evőkanál)
- pár csepp narancslikőr (Cointreau)
- 200 g ananász (nettó súly, egy kisebb ananász megpucolva, torzsájától megszabadítva, felkockázva)
- A tálaláshoz 50-100 g ananász (nettó súly)
Elkészítés:
- Az alapanyagokat egy tálba mérjük és botmixerrel összeturmixoljuk.
- Műanyag dobozba tesszük és lezárva mélyhűtőbe helyezzük.
- 2-3 óra múlva elővesszük a mélyhűtőből és botmixerrel beleturmixolunk, visszatesszük a mélyhűtőbe, majd 2-3 óra múlva megismételjük a turmixolást.
- Ezután hagyjuk megfagyni, majd friss ananásszal tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc + hűtési idő
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom 1 adagban, 4 adag készítésekor
Energia | 422 kJ / 108kcal |
Fehérje | 0,4 g |
Zsír | 1,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,5 g |
Szénhidrát | 23 g |
amelyből cukrok | 18,6 g |
rost | 1,4 g |
A tejmentes ananászfagyi receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus [2] Nutricomp szoftverével [3].