Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Bemutatkozik az oldal dietetikusa

Nyomtatás Nyomtatás
Nógrádi Katalin dietetikus

Nógrádi Katalin dietetikus

Nógrádi Katalin dietetikus

OTE (SOTE) Egészségügyi Főiskolai Kar Dietetikus Szak 1987.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) vezetőségi tagja vagyok.

Terápiás dietetikusként dolgoztam a budapesti Szent László kórházban. Több mint 3 évtizedes gyakorlati tapasztalattal rendelkezem.
Különböző profilú betegosztályokon (felnőtt és gyermek gasztroenterológia, hepatológia, stb.) adtam tanácsokat a betegeknek. Ezen kívül szív-, és érrendszeri betegségek, anyagcsere-betegségek dietoterápiájában is gyakorlatot szereztem.

Foglalkoztam ételallergiás, és ételintoleranciás gyermekekkel és felnőttekkel is.

Öt dietetikai témájú könyvnek vagyok a társszerzője. A Szívbarát program keretében kisiskolásokat oktattam az egészséges táplálkozás irányelveire.

Cikkeim jelentek meg, havi, heti, és szakmai lapokban (Élelmezés-, Új Diéta), valamint internetes honlapokon. Egy könyvkiadó szakmai lektora vagyok, és egy májbetegekkel foglalkozó honlapon dietetikus válaszol rovatot vezetek.

Foglalkozásomat hivatásnak tekintem, szívesen válaszolok az olvasóknak táplálkozással, dietetikával kapcsolatos kérdéseire.

Kérdezze bátran szakértőinket!

A szakértő válaszol rovatban feltett, orvosi kompetenciát igénylő kérdéseket gasztroenterológus szakértőnk válaszolja meg. A feltett kérdésekre néhány munkanapon belül megpróbálunk válaszolni!

2015. szeptember 30-ig

Bakró Bianka dietetikus

Bakró Bianka dietetikus

Bakró Bianka, dietetikus vagyok.

Diplomámat 2014-ben a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem meg.

Családomban mindig fontos volt mi kerül az asztalra, azonban engem már kiskoromtól fogva érdekelt, hogyan hat ránk az, amit megeszünk. Egyetemi éveim alatt egyre biztosabbá vált, hogy megszerzett tudásommal egészséges és beteg embereknek egyaránt szeretnék segíteni, eligazodni a táplálkozástudomány bonyolult világában.

Fő érdeklődési területeim közé tartoznak az ételallergiák és intoleranciák, de szívesen foglalkozom cukorbetegek diétájával is.

Legfontosabbnak azonban a prevenciót, egészségmegőrző táplálkozást tartom. Legjobb ha erre már kisgyermekkorban nagy hangsúlyt fektetünk.

Jelenleg a budaörsi Százszorszép Bölcsődében dolgozom, ahol élelmezésvezető-dietetikusként nap mint nap foglalkozom gyermektáplálkozással.

Úgy hiszem, hogy ehetünk finomakat és jóízűeket, de egy kis odafigyeléssel ételeinket egészségesebbé is tehetjük.

2015. január 31-ig

Dékei Zóra dietetikus

Dékei Zóra dietetikus

Dékei Zóra vagyok, dietetikus.

Diplomámat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem.

Tudásom jelenleg terápiás dietetikusként alkalmazom nap mint nap a Péterfy Sándor utcai Kórházban, valamint folyamatosan figyelemmel kísérem az aktuális kutatásokat, szakirodalmakat, és rendszeresen részt veszek tudományos konferenciákon, hogy naprakész információkkal tudjak szolgálni a hozzám fordulóknak.

Szakmai érdeklődésem középpontjában az ételintoleranciák és az ételallergiák állnak, mely témák személyes vonatkozásuk miatt is közel állnak hozzám.

Bízom benne, hogy az oldalon megjelenő hasznos bejegyzésekkel, mindennapokat érintő tippekkel, egyszerű és különleges receptekkel segítem a laktózérzékenyeket a biztonságos és változatos diéta megvalósításában.

Kérdés esetén bátran forduljanak hozzám.

Az oldal megálmodójával közös célunk, hogy korrekt, biztonságos információkkal lássuk el az érdeklődőket!

Korábbi szakértőink:

2014. december 31-ig

Klima Anita, dietetikus, élelmezés-, és táplálkozás-egészségügyi, és egészségfejlesztési szakértő

Klima Anita, dietetikus, élelmezés-, és táplálkozás-egészségügyi, és egészségfejlesztési szakértő

Klima Anita

Dietetikus, élelmezés-, és táplálkozás-egészségügyi, és egészségfejlesztési szakértő segítette a weboldalunk indulását és fejlődését.

Anita nagyban hozzájárult weboldalunk színvonalának emeléséhez, számos hasznos ötlettel segítette a laktózérzékeny.hu fejlődését, amelyet ezúton is köszönünk.

ugrás az oldal tetejére