Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Cukrászdák ahol laktózmentes sütemények kaphatóak

Nyomtatás Nyomtatás

laktózmentes curászdaA laktóz-intolerancia miatt laktózmentes étrendre kényszerülők számára nem egyszerű olyan cukrászdát találni, ahol diétájukba illeszthető süteményeket édességeket lehet kapni.

Gondoljon csak bele, hogy milyen süteménnyel látja vendégül olyan vendégét aki köztudottan laktózérzékeny!

Lehet otthon is laktózmentes süteményeket készíteni, amihez kiváló ötleteket meríthet weboldalunk hetente frissülő recegyűjteményéből, de az ételek elkészítéséhez sok speciális alapanyagra van szükség: laktózmentes tej és tejszín, növényi italok, növényi margarin stb. Nem biztos, hogy egy alkalomra érdemes ezekből bekészletezni.
Figyelni kell még arra, hogy sok esetben a különféle ételízesítők, porok, adalékok is tartalmazhatnak tejport vagy tejszármazékot ami a laktózérzékenyeknek a kellemetlen tüneteket okozzák.

A laktóz-intolerancia leghatékonyabb kezelése a diéta, amely során a laktózérzékeny kerüli a tejcukor tartalmú ételeket.

Ilyenkor lehet hasznos azoknak a cukrászdáknak az elérhetősége, akik folyamatosan vagy akár rendelésre vállalnak laktózmentes torta, vagy sütemény készítést.

Laktózmentes cukrászdák a térképen:

 

A cukrászdák választéka és készlete folyamatosan változik, ezért nagyobb mennyiségű igény (pl. több rúd rétes vagy bejgli) rendelés esetén érdemes telefonon érdeklődni és rendelést leadni.

 

Amennyiben Ön is szeretné megjeleníteni a cukrászdáját a térképünkön, vegye fel szerkesztőségünkkel a kapcsolatot.

ugrás az oldal tetejére