Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Laktóz-intolerancia kezelés

Nyomtatás Nyomtatás
orvosi konzultáció

orvosi konzultáció

Amennyiben tej vagy tejtermék fogyasztása után felfedezi magán a laktóz-intolerancia tüneteit, érdemes kivizsgáltatni, hogy ezek a problémák laktózérzékenységgel vagy esetleg tejallergiával állnak-e összefüggésben.

Többféle betegség is hasonló tünetekkel jár, mint a tejcukor érzékenység, ezért fontos bizonyosságot nyerni arról, hogy mi áll a panaszok hátterében.

Az orvos válaszol rovatunkban az eddig felmerült kérdések és az azokra adott válaszok olvashatóak.

Amennyiben kérdésére itt nem találta meg a választ, tegye fel kérdését laktóz-intolerancia témában vagy tejallergiával kapcsolatban. Weboldalunk orvosszakértői néhány napon belül megfogják válaszolni azt, amelyet névtelenül feltüntetünk a weboldalon is.

A kérdés feltevésnél megadhatja kortörténetét és panaszait is a pontos és szakszerű válasz megkönnyítése érdekében, de természetesen nem kötelező minden kérdésre válaszolnia!

  • Diagnosztika, kezelés

    Weboldalunkon folyamatosan bővítjük azoknak a diagnosztikai központoknak a címeit és elérhetőségeit, ahol laktóz-intolerancia diagnózist és tejallergia vizsgálatot végeznek. Ha felmerül Önben a kérdés, hogy emésztési panaszait valóban laktóérzékenység okozza-e, vagy esetleg valamilyen más betegség gyötri, ne késlekedjen, kérjen időpontot egy szakrendelésen és végeztesse el a laktóz-intolerancia vizsgálatot! A vizsgálóközpontok nem csak tejcukor érzékenység vizsgálatát végzik el, hanem egyszerre akár többféle allergia vizsgálatot is el tudják végezni.
    Tovább »

  • Kérdés feltevés

    Tegye fel kérdését laktóz-intoleranciával és tejallergiával kapcsolatban, amelyre orvosszakértőn néhány napon belül válaszolni fog. Mik a laktózérzékenység tünetei? Milyen a laktózmentes diéta? Hogy zajlik egy laktóz-intolerancia vizsgálat? Milyen kezelési módszerek vannak a tejcukor érzékenységre?
    Tovább »

 

 

 

ugrás az oldal tetejére