[1]A tzatziki Görögország könnyű salátája bármilyen frissensült mellett megállja a helyét, de elkészíthető friss zöldségek mellé mártogatósnak is.
Hozzávalók:
- 1db kígyóuborka (kb. 300g)
- 1 db laktózmentes natúr joghurt (250 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ citrom reszelt héja és facsart leve
- csipet só
Elkészítés:
- A kígyóuborkát alaposan mossuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Tegyük egy szűrőbe és alaposan nyomkodjuk ki a levét. Hagyjuk a szűrőben, míg az öntetet elkészítjük.
- A joghurtot tegyük egy tálba, adjuk hozzá az átnyomott 2 gerezd fokhagymát.
- A citromot alaposan mossuk meg, majd vékony lyukú reszelőn reszeljük le a héját, végül facsarjuk ki a levét, és mindkettőt adjuk hozzá a joghurthoz.
- Az uborkát még egyszer nyomkodjuk ki, majd adjuk hozzá a joghurtos öntethez és már fogyaszthatjuk is!
- Ha nem azonnal fogyasztjuk, tálalásig tegyük a hűtőbe!
- A salátát ajánljuk házi készítésű gyroshoz, frissensültek mellé, nyers zöldségekhez, például sárgarépához mártogatósnak, vagy akár pirítósra kenve.
Elkészítési idő: 5 perc
Nehézségi szint: Kezdő
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu [2]oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!